Press "Enter" to skip to content

Kaip paruošti kelionę į Tunisą: visa, ką reikia žinoti

Source: https://images.unsplash.com/photo-1505441342913-32acd2c4bb68?crop=entropy&cs=tinysrgb&fit=max&fm=jpg&ixid=M3w2NTYyMzh8MHwxfHNlYXJjaHwzfHxUaGUlMjBtYWluJTIwa2V5d29yZCUyMGZvciUyMGZpbmRpbmclMjBhJTIwc3VpdGFibGUlMjBpbWFnZSUyMG9uJTIwVW5zcGxhc2glMjBmb3IlMjB0aGUlMjB0b3BpYyUyMCUyMkhvdyUyMHRvJTIwcHJlcGFyZSUyMGZvciUyMGElMjB0cmlwJTIwdG8lMjBUdW5pc2lhJTNBJTIwZXZlcnl0aGluZyUyMHlvdSUyMG5lZWQlMjB0byUyMGtub3clMjIlMjB3b3VsZCUyMGJlJTIwJTIyVHVuaXNpYS4lMjJ8ZW58MHwwfHx8MTcyNjk2MDI5N3ww&ixlib=rb-4.0.3&q=80&w=1080

Tunisą, šiaurės Afrikos perlo, gali būti puiki kelionių kryptis tiek poilsiui, tiek nuotykiams. Ši šalis pasižymi turtinga istorija, nuostabiais peizažais ir svetingais žmonėmis. Jei planuojate kelionę į Tunisą, svarbu žinoti keletą svarbių dalykų, kad jūsų patirtis būtų kuo malonesnė ir sklandesnė.

1. Pasiruošimas kelionei

Prieš išvykstant į Tunisą, pirmiausia reikia tinkamai pasiruošti. Pasirūpinkite, kad turėtumėte visus reikalingus dokumentus: asmens tapatybės kortelę ar pasą, vizą (jei reikia), kelionės draudimą. Nors lietuviai gali keliauti į Tunisą be vizos, visada pravartu pasitikrinti šią informaciją prieš kelionę.

Taip pat rekomenduojama pasidomėti ir skiepytais, ypač jei planuojate keliauti po šalį. Nors Tunisui nėra privalomų skiepų, kai kurie skiepai, kaip hepatitas A ir B, gali būti rekomenduojami.

2. Kelionės planavimas

Daugelis lietuvių renkasi keliones su organizuotomis grupėmis, tačiau vis daugiau žmonių nusprendžia keliauti savarankiškai. Jei pasirinkote antrąjį variantą, šie patarimai padės jums suplanuoti savo kelionę:

Pasirinkite kelionės laiką: Geriausias laikas keliauti į Tunisą yra pavasaris (balandis-gegužė) arba ruduo (rugsėjis-lapkritis), kai oras yra malonus, o turistų srautas – šiek tiek mažesnis.

Apgyvendinimas: Tunisą galite rasti įvairių apgyvendinimo variantų – nuo prabangių viešbučių iki šeimos valdomų svečių namų. Rekomenduojama iš anksto rezervuoti vietą, ypač vasaros sezono metu.

Transportas: Tunise galima lengvai keliauti tiek viešuoju transportu, tiek nuomojantis automobilį. Viešasis transportas, pavyzdžiui, autobusas ir traukinys, yra patogūs ir nebrangūs.

3. Ką pamatyti ir nuveikti

Tunisą garsina ne tik nuostabios paplūdimio vietos, bet ir istorinės vietos, kurios leidžia pajusti šalies kultūrą. Štai keletas vietų, kurias būtina aplankyti:

Tuniso medina: Ši senoji miesto dalis yra UNESCO pasaulio paveldo sąraše. Čia rasite siauromis gatvelėmis vedančius turgus, mečetes ir architektūrinius stebuklus.

Kartaginos griuvėsiai: Ši senovinė miesto vieta, kadaise buvusi galingiausia Viduržemio jūros prekybos centras, siūlo nuostabius vaizdus ir istorinius paminklus.

Sidi Bou Said: Šis nuostabus miestelis, garsėjantis mėlynomis ir baltomis sienomis, yra puiki vieta pasivaikščiojimams ir nuotraukoms.

Bardo muziejus: Jei domitės istorija, būtinai apsilankykite šiame muziejuje, kuris turi didžiausią mozaikų kolekciją pasaulyje.

Paplūdimiai: Tunisą supa nuostabūs paplūdimiai. Galite mėgautis saulėmis ir vandens sportais Hammametu, Sousse ar Monastyre.

4. Vietinė kultūra ir tradicijos

Tunisą lankydami turite būti pasiruošę susipažinti su vietine kultūra ir tradicijomis. Vietiniai gyventojai yra labai svetingi ir draugiški, tačiau svarbu gerbti jų papročius. Pavyzdžiui, prieš eidami į mečetę, apsirenkite tinkamai – moterys turėtų užsidengti pečius ir kojas, o vyrai – vengti šortų.

Taip pat atkreipkite dėmesį į maisto kultūrą. Tunisų virtuvė garsėja savo aštriais ir skaniais patiekalais. Nepraleiskite progos paragauti tradicinio kuskuso, harisos ar brik – traškios tešlos su įdarais.

5. Praktiški patarimai

Kelionėje į Tunisą pravartu turėti keletą praktinių patarimų:

Kalba: Oficiali kalba yra arabų, tačiau dauguma jaunimo kalba angliškai, todėl nesunkiai rasite, su kuo bendrauti.

Vietinė valiuta: Tunisą naudoja Tunisijos dinaras. Rekomenduojama turėti grynųjų pinigų, ypač mažesniuose miesteliuose ir turgeliuose.

Saugumas: Tunisas yra saugi šalis turistams, tačiau kaip ir bet kur, būkite atsargūs ir venkite pavojingų vietų.

Elektros energija: Tunise naudojama 230V elektros energija, todėl pasirūpinkite, kad turėtumėte tinkamus adapterius.

Jei ieškote daugiau informacijos apie keliones į Tunisą, galite apsilankyti https://www.westexpress.lt/kelione-i-tunisa kur rasite išsamų gidą, pasiūlymus ir kelionių planus.

6. Kelionės pabaiga

Kelionė į Tunisą gali būti nuostabi patirtis bet kuriam keliautojui. Su tinkamu pasiruošimu ir žiniomis apie šalį, jūs galėsite mėgautis jos grožiu ir kultūra. Nepraleiskite progos aplankyti šios nuostabios šalies ir leiskite sau pasinerti į jos unikalią atmosferą. 

Nepamirškite, kad kelionė prasideda nuo gerai suplanuoto maršruto ir atviros širdies, pasiruošusios patirti naujus nuotykius. Jei ieškote daugiau informacijos, apsilankykite https://www.westexpress.lt/kelione-i-tunisa ir sužinokite, ką dar turėtumėte žinoti prieš išvykdami. 

Pasiruoškite nuotykiams ir atraskite Tunisą – šalį, kuri tikrai paliks įspūdį.